Gratis Workshop Bestedingsbeleid gegeven door Lokale Fondsen Nederland

ProfielfotoLuuk van Term May 27, 2019 270 keer bekeken 0 comments

Start

2019-06-26 at 17:30

End

2019-06-26 at 22:00

The maximum amount of registrations has been reached. You can no longer sign up.

Location

Jouw lokale fonds wil geld schenken aan initiatieven die jouw buurt, wijk of gemeente weer een beetje mooier maken. Maar waar begin je? Welke problemen wil je helpen oplossen?Welke organisaties zouden met jouw steun het verschil kunnen maken? Het budget is beperkt, dus je moet keuzes maken.

Jouw lokale fonds wil geld schenken aan initiatieven die jouw buurt, wijk of gemeente weer een beetje mooier maken. Maar waar begin je? Welke problemen wil je helpen oplossen? En welke organisaties zouden met jouw steun het verschil kunnen maken? Het beschikbare budget is beperkt, dus je moet keuzes maken. Kortom, hoe zorg je ervoor dat goede projecten hun weg naar jouw fonds vinden?

De basis daarvoor is een goed doordacht bestedingsplan. In zo’n plan leg je vast wat jij als fonds belangrijk vindt, wat je wilt bereiken en welke initiatieven voor financiële steun in aanmerking komen. Maar zo’n plan maak je niet alleen: dat doe je samen met allerlei andere mensen en organisaties.

Workshop
In een interactieve workshop leer je hoe jouw lokale fonds focus in het bestedingsbeleid kan aanbrengen. Je krijgt inzicht in welke maatschappelijke thema’s actueel zijn, maakt kennis met de verschillende rollen die je als fonds kunt spelen en krijgt hulp om tot keuzes te komen.
Programma
  • Welkom & voorstelronde
  • Wat speelt er in mijn omgeving?
  • Wie zijn belangrijke spelers in mijn omgeving?
  • Diner
  • In welk actueel thema wil mijn fonds een rol vervullen?
  • Welke strategie kan ik daarbij kiezen?
  • Hoe komen goede initiatieven mijn kant op?
  • Hoe verder met focus in mijn bestedingsbeleid?

Monique Bais
Projectadviseur

Monique Bais is een doorgewinterde projectadviseur en programmamanager met ervaring bij verschillende maatschappelijke fondsen (waaronder VSBfonds, Oranje Fonds, Kansfonds, FNO en HandicapNL) en samenwerkingsverbanden (waaronder ZonMw, fondsen voor ouderen en fondsen voor mensen met een handicap). Zij beschikt over een brede kennis van doelstellingen, beleid, werkwijzen en procedures van fondsen. Zij heeft duizenden projectplannen beoordeeld, heeft veel ervaring opgebouwd in projectbeheer en weet wat er speelt in het maatschappelijke middenveld.

Wilt u zich aanmelden?

Deze workshop wordt u aangeboden door Lokale Fondsen Nederland. Aan deelname zijn dan ook geen kosten verbonden. Per fonds is plek voor maximaal twee personen.

U kunt zich aanmelden via onze website:  https://www.lokalefondsen.nl/agenda/detail/workshop-bestedingsbeleid

Wilt u meer informatie, stuur u dan een bericht op: info@lokalefondsen.nl

0  Comments

Hart voor vrijwillige inzet? Sluit aan!

Wij vragen alle organisaties die werken met en voor vrijwilligers om aan te sluiten. Met jullie stem krijgt vrijwillige inzet de plek die het verdient.

Lid worden

Aan het Platform Vrijwillige Inzet werken:Nederland FilantropielandLokale Fondsen NederlandMovisieSpectrum

Cookie settings