Partindag 2023

Yvonne van Driel 07-09-2023 173 keer bekeken 0 reacties

Begin

30-09-2023 om 09:30

Einde

30-09-2023 om 17:30

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

De Schakel, Oranjelaan 10, 3862 CX Nijkerk

De Partindag verbreedt jullie blik. Ook dit jaar hebben we weer een programma voor ieder wat wils. Maar vooral over relevante thema’s. Onderwerpen die jullie bezig houden. Jullie zetten je in om de wereld mooier te maken. Ieder op jullie eigen manier. En op de Partindag leren jullie van elkaar. En van andere experts. Samen wisselen we informatie en kennis uit. En bovenal is de Partindag een gezellige ontmoetingsdag. Beleef de dag met ons mee!

De Partindag is op 30 september in Nijkerk. Bekijk hier het gehele programma. Dt jaar organiseren we de dag samen met Vice Versa. 

Authentieke verhalen
Cissy Nalumansi is een verhalenverteller en filmmaker uit Oeganda. Zij wil met haar werk de authentieke verhalen vanuit Afrikaans perspectief weergeven. Ze schuwt daarbij heikele thema’s niet.

In deze plenaire lezing werpt ze haar licht op de macht van de media. Media die nog steeds koloniale trekjes heeft. Om van het white-saviour complex maar te zwijgen. Hoe zien Afrikanen dat? En hoe kunnen Afrikaanse jongeren het verhaal veranderen. Hoe kunnen ze achterhaalde story’s ontkrachten.

Danielle Hirsch (BothENDS) gaat in een gesproken column in op hoe informatie tot gedragsverandering kan leiden. En onze directeur, Erik Boerrigter, zet in op verbreding. Kortom, een boeiende start van de dag.

Workshops voor elk wat wils
Er zijn twee rondes met workshops. Er kan gekozen worden uit 10 onderwerpen.

  • Wil je meer weten over fondsenwerving? Dan wordt je op de Partindag op je wenken bediend met maar liefst 3 relevante thema’s: crowdfunding, grote gevers en vermogensfondsen.
  • Bouwplannen voor een school, kliniek of gemeenschapshuis? En wil je weten wat er dan allemaal op je af komt? Stichting Bouwen vertelt het je.
  • Wil je nu eindelijk eens weten wat de impact van je inzet is? En vooral wat donateurs daarmee willen? In de workshop ‘Impactmeting zonder poespas’ ben je weer helemaal op de hoogte.
  • Extra vrijwilligers gezocht? Nieuwkomers zetten zich graag in. NOV daagt je uit.
  • Ben je een stichting in oprichting of wil je van bank wisselen? En komt de bank met heel veel vragen? Ga in gesprek met Human Security Collective, Wo=Men – Dutch Gender Platform en Rabobank voor mogelijke oplossingen.
  • Denk je dat je projectpartner wel wat steviger in zijn of haar schoenen kan staan? Dan biedt Libre Fonds leiderschapstrainingen.
  • Wil jij op andere manieren donateurs bereiken? Maar durf je podcasts nog niet aan? Podcast El Mundo stelt je gerust.
  • En je denkt al een tijdje om het stokje over te dragen? Harambee Holland ging je voor en zij vertellen hoe dat allemaal ging. Ze schreven er een boek over, dat jullie allemaal krijgen! Hoe mooi is dat.

En tot slot is er nog De Grote Kwis Ontwikkelingssamenwerking. Nou ja, ook over SDG’s. En die Duurzame Werelddoelen raken ons allemaal. Ook als je in Nederland actief bent.

Ga snel naar het programma en schrijf je in. Dat kan via deze pagina www.partin.nl/partindag.

Partners:     Movisie

Cookie-instellingen