De kunst van het actief ouder worden als vrijwilliger

7356 keer bekeken

Webinar, 1uur. Sprekers: Willem-Jan de Gast - Samen Ouder Worden; Lisette de Koning - Indebuurt033; Jacobien Niebuur - Rijksuniversiteit Groningen | Over onderzoek naar wat ouderen beweegt om vrijwilliger te worden en blijven

De kunst van het actief ouder worden als vrijwilliger | 17 november 2020


Op verschillende plekken in het land zijn onderzoeken gedaan naar de drijfveren en omstandigheden van ouderen om zich vrijwillig in te zetten voor een ander. De lessen die daaruit geleerd zijn, zijn zeer inspirerend als je zelf ook meer ouderen bij je organisatie wilt betrekken. In dit webinar delen we graag de geleerde lessen uit deze onderzoeken.

Het webinar wordt verzorgd door Willem Jan de Gast die als programmacoach verbonden is aan het programma Samen Ouder Worden.  Het programma Samen Ouder Worden richt zich op vrijwillige inzet voor en door ouderen. Dat doen ze met pilots in 35 gemeenten, door samen te werken met organisaties die zich lokaal inzetten voor en met ouderen om invulling te geven aan zinvol ouder worden. Een belangrijk doel van het programma is om de kennis en ervaringen met anderen te delen. Dat doen we dan ook graag.

Dit webinar wordt verzorgd samen met onderzoekster Jacobien Niebuur.  Jacobien is postdoctoraal onderzoeker bij de afdeling epidemiologie van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG). Ze deed promotieonderzoek en heeft een prachtig proefschrift heeft geschreven over ouderen en vrijwilligerswerk.  Ze promoveerde afgelopen oktober.

De derde spreker in dit webinar is Lisette de Koning. Zij is Vrijwilligersmakelaar bij Indebuurt033 in Amersfoort en vanuit deze rol betrokken bij een onderzoek naar oudere vrijwilligers in Amersfoort.

Afbeeldingen

De kunst van het actief ouder worden als vrijwilliger

Bekijk ook

Partners:     Movisie

Cookie-instellingen