Al 10.000 keer hebben AZC-bewoners vrijwilligerswerk gedaan!

ProfielfotoMark Molenaar 20-06-2018 858 keer bekeken 0 reacties

Een applaus voor iedereen die hieraan bijdraagt! Samen met andere inwoners van hun gemeente wandelen AZC-bewoners met ouderen, snoeien ze bomen, organiseren ze voetbalwedstrijden, delen ze water uit tijdens hardloopevenementen, helpen ze bij festivals, en koken ze in buurthuizen.

In 27 gemeenten werken Aan de Slag- teams keihard om samen de komende jaren nog veel meer AZC-bewoners te matchen. Dit is alleen mogelijk door de tomeloze inzet van: AZC-bewoners en andere vrijwilligers, medewerkers van asielzoekerscentra, vrijwilligerscentrales, maatschappelijke organisaties en gemeenten. Benieuwd hoe Aan de Slag eruitziet in de praktijk? Bekijk de video!

 


Allemaal voordelen
“Door vrijwilligerswerk te doen voel ik me nuttig. Ontmoet ik Nederlanders en kan ik de taal oefenen. Bovendien krijg ik zo meer kennis over de Nederlandse maatschappij.”

Rawnaq Saleh
Aan de Slag-vrijwilliger Utrecht

Vanaf het eerste moment meedoen is veel beter
“De volgorde van status-taal-werk is niet meer van deze tijd. Het is veel beter dat vluchtelingen vanaf het eerste moment meedoen. Dat maakt de stap naar werk ook makkelijker. Aan de Slag biedt een prachtige manier om zo snel mogelijk aan de Nederlandse maatschappij te snuffelen.”

Wim Aalderink
Wethouder arbeidsparticipatie gemeente Winterswijk


Direct verbinding met inwoners
“Vrijwilligerswerk geeft AZC-bewoners en andere inwoners van Harderwijk de kans om direct verbinding met elkaar te maken. Op een laagdrempelige en alledaagse manier zetten zij zich zo samen in voor een nog fijnere stad.”

Abbas Lotfolahian
Ambtenaar samenlevingszaken gemeente Harderwijk

Lees verder

Of stel een vraag aan het team (pdf met contactgegevens).

0  reacties

Hart voor vrijwillige inzet? Sluit aan!

Wij vragen alle organisaties die werken met en voor vrijwilligers om aan te sluiten. Met jullie stem krijgt vrijwillige inzet de plek die het verdient.

Lid worden

Aan het Platform Vrijwillige Inzet werken:Nederland FilantropielandLokale Fondsen NederlandMovisieSpectrum