Experimenten Maatschappelijke Diensttijd gestart

ProfielfotoNancy Rietveld 18-09-2018 538 keer bekeken 0 reacties

Tijdens een feestelijke bijeenkomst gaven staatssecretaris van Ark en staatssecretaris Blokhuis afgelopen maandag 17 september het startschot voor de experimenten maatschappelijke diensttijd (MDT)

In korte pitchsessies hebben de 41 projectteams met elkaar kennisgemaakt. Jongeren namen deel aan een workshop storytelling. Ook was er een inspirerende presentatie over een Belgische variant van MDT, de zogenoemde samenlevingsdienst. Bekijk hier een impressie van de startbijeenkomst.

De komende maanden gaan 41 projecten experimenteren met MDT in de praktijk. Jongeren gaan ervaren wat MDT kan betekenen voor de ontwikkeling van hun eigen talentenen en hoe een MDT periode eruit kan zien. Organisaties gaan experimenteren met de inhoud van MDT en de aansluiting hiervan bij de interesses van jongeren. Ook gaan zij aan de slag met diverse vormen van het werven, matchen, begeleiden en belonen van jongeren. Een overzicht van de feiten en cijfers van de 41 projecten vind je hier.

 

0  reacties

Hart voor vrijwillige inzet? Sluit aan!

Wij vragen alle organisaties die werken met en voor vrijwilligers om aan te sluiten. Met jullie stem krijgt vrijwillige inzet de plek die het verdient.

Lid worden

Aan het Platform Vrijwillige Inzet werken:Nederland FilantropielandLokale Fondsen NederlandMovisieSpectrum