Twee Bredase organisaties behalen NOV-Keurmerk Vrijwillige Inzet Goed Geregeld

ProfielfotoMarije Dévény December 03, 2018 957 keer bekeken 1 comments

MOOIWERK adviseur Marije Dévény heeft in november het keurmerk aan Safegroup en SMO Breda / Ik wil meedoen uitgereikt.

Sarah Tulling van Safegroup is supertrots: “We hebben de afgelopen jaren heel wat stappen gezet. We weten nu veel beter wat vrijwilligers willen en wat hun kwaliteiten zijn. Zo kunnen ze bij ons doen wat echt bij ze past.

Om het NOV-keurmerk voor vrijwilligerswerk te bemachtigen, was het nodig om op verschillende aspecten
de organisatie naar een hoger plan te tillen. “Je moet o.a. een duidelijke visie en doel hebben, daar het beleid en de procedures op inrichten, de regelingen goed uitvoeren en regelmatig evalueren om zodoende continu door te ontwikkelen. Marije van Breda-Actief / MOOIWERK heeft ons hierbij geholpen en samen met hun kunnen we onze vrijwilligers nu ook een cursusaanbod bieden. Kennis uitwisseling is bij ons meer centraal komen te staan.”

“We zijn blij dat we dit traject ingegaan zijn want het heeft ons al veel gebracht. Dankzij het doorlopen van het NOV-certificeringsproces is er meer aandacht gekomen voor de begeleiding en tevredenheid van vrijwilligers. Met meer aandacht voor wat iemand zelf wil doen in plaats van het vasthouden aan wat er in de functieomschrijving precies gevraagd werd. Daarom blijven mensen inmiddels ook langer bij ons. De doelen voor 2019 zijn onder andere om het bestand verder te laten groeien en extra verdieping aan te brengen via training, kennisoverdracht en mogelijke intervisie."

SMO Breda / Ik wil meedoen heeft 4 jaar geleden al het keurmerk in ontvangst mogen nemen en dit jaar is deze verlengd. “Vrijwilligers zijn belangrijk voor ons: ze zijn inmiddels  actief in onze hele organisatie. Met dit keurmerk laten we zien dat we het goed geregeld hebben voor onze vrijwilligers. Dat maakt je ook aantrekkelijk voor nieuwe vrijwilligers.” Aldus Marieke Bakker, programmamaker vrijwilligers & educatie bij SMO Breda.

Marije Dévény heeft beide organisaties begeleid en geadviseerd tijdens het proces om het landelijke keurmerk te behalen. “De waarde van een Goed Geregeld traject zit vooral in de weg ernaar toe. Beide organisaties hebben belangrijke stappen gezet in het verbeteren van hun vrijwilligersbeleid. Resultaat is vrijwilligers die zich betrokken voelen en het naar hun zin hebben waardoor het ook makkelijker wordt om nieuwe vrijwilligers te vinden.

1  Comments

Sanne van Viegen Looyé December 10, 2018

Fantastisch! Namens NOV van harte gefeliciteerd. Een top prestatie!!

Hart voor vrijwillige inzet? Sluit aan!

Wij vragen alle organisaties die werken met en voor vrijwilligers om aan te sluiten. Met jullie stem krijgt vrijwillige inzet de plek die het verdient.

Lid worden

Aan het Platform Vrijwillige Inzet werken:Nederland FilantropielandLokale Fondsen NederlandMovisieSpectrum

Cookie settings