Ook Chinese en Antilliaanse ouderen geholpen door vrijwillige inzet

ProfielfotoYvonne Snelders 25-05-2020 322 keer bekeken 0 reacties

Vereniging NOV is heel blij met het toetreden van NOOM (Netwerk Organisaties van Oudere Migranten) als 11e partner bij het programma Samen Ouder Worden. Hiermee gaat een lang gekoesterde NOV-wens in vervulling; het expliciet betrekken van migrantenorganisaties

Start in Den Haag en Rotterdam

NOOM zal zich in Rotterdam richten op het project “Ouderen-helpers netwerken”, waarin jongeren en ouderen aan elkaar verbonden worden. In Den Haag zal de aandacht uitgaan naar Chinese en Antilliaanse ouderen; twee migrantengroepen die nauwelijks worden bereikt. De kennis en ervaring van NOOM met migrantenouderen is een waardevolle aanvulling op het programma.

Over Samen Ouder Worden

Het programma Samen Ouder Worden zet in op nieuwe samenwerkingen met ouderen, met vrijwilligers- en bewonersinitiatieven, met de gemeente en met beroepskrachten in zorg en welzijn, die beter aansluiten bij de wensen van ouderen.

Vrijwillige inzet door en voor ouderen

De aanpakken kunnen per context verschillend zijn, maar in alle aanpakken is de inzet van vrijwilligers essentieel. Daarbij worden ook de ouderen zelf uitdrukkelijk uitgenodigd om zelf als vrijwilliger bij te dragen aan een zinvol(ler) leven voor ouderen.

Welke thema’s

In Samen Ouder Worden gaat het bijvoorbeeld om thema’s als dementie en eenzaamheid, het ontwikkelen van nieuwe vormen van vrijwillige inzet met ouderen, betere afstemming tussen vrijwilligers en de beroepsmatige zorg en welzijn, op maat organiseren van respijtzorg en praktische vormen van hulp die met vrijwilligers georganiseerd kunnen worden.

Meer info?  Zie www.samenouderworden.nl

0  reacties

Hart voor vrijwillige inzet? Sluit aan!

Wij vragen alle organisaties die werken met en voor vrijwilligers om aan te sluiten. Met jullie stem krijgt vrijwillige inzet de plek die het verdient.

Lid worden

Aan het Platform Vrijwillige Inzet werken:MovisieSpectrum

Cookie-instellingen