Netwerkbijeenkomst 'Perspectief voor de jeugd met MDT'

ProfielfotoJoanne Wieringa 07-01-2021 108 keer bekeken 0 reacties

Jongeren hebben het zwaar tijdens de coronacrisis. Eenzaamheid, onderwijsachterstanden, gebrek aan stageplekken, werkloosheid, schulden en stress liggen op de loer.

Het kabinet heeft daarom 58,5 miljoen euro vrijgemaakt ter ondersteuning van jongeren in coronatijd. Het bedrag is bedoeld om de dialoog met jongeren te starten, activiteiten te organiseren, voor jongerenwerk en om extra aandacht te geven aan de mentale weerbaarheid van jongeren. Vanuit dit Jeugdpakket is € 15 miljoen beschikbaar gesteld voor gemeenten om maatschappelijke activiteiten te organiseren voor jongeren, in samenwerking met MDT-organisaties. Het programma maatschappelijke diensttijd (MDT) organiseert daarom op donderdag 14 januari van 14.30 tot 16.00 uur de online bijeenkomst ‘Perspectief voor de jeugd met MDT’. Tijdens deze bijeenkomst wordt meer informatie gegeven over MDT en de subsidieronde die wordt opengesteld om de € 15 miljoen uit te zetten onder gemeenten.

Naast gemeenten en MDT-organisaties zijn ook de welzijnsorganisaties waar gemeenten mee samenwerken van harte uitgenodigd om deel te nemen aan de bijeenkomst. 

Lees hier meer over het programma en om je aan te melden. 
 

0  reacties

Aan het Platform Vrijwillige Inzet werken:MovisieSpectrum

Cookie-instellingen