Lobbyen? Gewoon doen!

Op 21 maart 2018 zijn de Gemeenteraadsverkiezingen. Laten we met ons allen, met heel veel plezier, het vrijwilligerswerk op de kaart zetten. Wat betekenen jullie vrijwilligers voor de maatschappij? En waarom verdienen ze een plek in partijprogramma's en ook in collegeakkoord?

Download onze lobbyfolder GR2018

Met onze leden hebben we een lobbyfolder gemaakt. Hier kun je de folder downloaden: https://www.nov.nl/documenten/00000763.pdf

Gebruik hem ter ondersteuning van je eigen lobby en deel hem met je (poitieke) connecties in de gemeente. Ben je van een landelijke organisatie? Deel hem met je achterban!

Download de Lobbytoolkit GR2018

Download hier de Lobbytoolkit GR2018 in Word (zonder logo) of de Lobbytoolkit GR2018 in PDF (met logo). De toolkit is gemaakt in samenwerking met de Lobbyvakschool. In principe speciaal voor de Gemeenteraadsverkiezingen, maar hij is ook heel goed te gebruiken voor reguliere lobby. Wie lobby integreert in zijn dagelijkse werk heeft daar altijd profijt bij! We hebben ook een concept tijdslijn voor de GR2018. (Let op, verschilt per partij!)

Deel je ervaringen!

In de lobby kun je elkaar enorm versterken en enthousiasmeren. Dat kan in lokale coalities, maar je kunt ook leren en inspireren van wat er in de rest van het land gebeurt. Word lid van de Facebook-groep Vrijwilligerswerk & Gemeenteraadsverkiezingen 2018 en/of de LinkedIn-groep Vrijwilligerswerk. Twitteren doe je met #gr2018 en #vrijwilligerswerk.

Trainingspresentatie

Meer dan 40 organisaties hebben een training bij NOV gevolgd. Zij hebben een presentatie gekregen en geoefend, zodat zij die training ook aan hun achterban kunnen geven. Deze presentatie kun je hier vinden op het Kennisplatform. Ben je je wachtwoord kwijt? Mail Petra Zeverboom (p.zeverboom nov.nl) en ze helpt je verder.

Ook een training voor je achterban?

Vereniging NOV geeft ook lobbytrainingen aan de hand van de toolkit. Heb je hierin interesse? Stuur een mail naar m.molenaar nov.nl .


Draag bij aan deze website

Geef uw tips, voorbeelden en opmerkingen.


Een bijlage is optioneel. Bestandsformaat: pdf.
De maximale bestandsgrootte is 32 MB.
Na het plaatsen ontvangt u een e-mail ter bevestiging.
Het e-mailadres wordt niet bij uw bijdrage getoond.